Inget mer brus med Lightroom 3?

Har gjort lite små tester med Lightroom 3 Beta 2 vad gäller den förbättrade brushanteringen och kan konstatera att skillnaden är enorm mot Lightroom 2.6!

Enbart denna förbättring är, åtminstone för egen del, värd varenda krona i uppgradering.

Har tagit ett par testfoton med ISO 6400 med min A900 och sedan ”framkallat” i Lightroom 2.6 och Lightroom 3 Beta 2 för att se om det är någon skillnad.

Har även försökt exportera till jpg för att kunna lägga upp här och visa hur stor skillnaden är, men det blir inte bra… När jag exporterar till jpg, så försvinner det mesta av bruset och det ser inte alls ut som i Lightroom. Fattar inte ett skit just nu och det känns lite meningslöst att skriva det här inlägget då jag inte lyckas visa den stora skillnaden.

A900 ISO 6400 Lightroom 3 Beta 2

A900 ISO 6400 Lightroom 3 Beta 2

Det här fotot är framkallat i Lightroom 3 Beta 2 som fått brusreducera filen, med helt otroligt resultat. Brusreduceringen har tidigare varit en av Lightrooms svagare sidor, men det verkar man helt klart ha fixat i nästa version. Har svårt att tänka mig att slutversionen skulle visa sig vara sämre på brusreducering än betan, så jag ser verkligen fram emot den slutgiltiga versionen av Adobes Lightroom 3!

Fotot ovan är taget i vardagsrummet med endast en Uplight som belysning ett par meter bakom. Jag har faktiskt svårt att tro mina ögon när jag tittar på fotot i full förstoring i Lightroom, så imponerande är effekten.

Precis som med Lightroom 2.6 och tidigare, så är även Sony A900 svaga sida bruset, men nu fixar Adobe detta bekymmer. Dessutom ryktas det om en firmware uppdatering för A900 som bland annat ska förbättra bruset, så det finns mycket att se fram emot 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.