Lightroom 2.5 och Camera RAW 5.5 tillgängliga

Idag, 15 september 2009, släpptes uppdateringar för både Adobe Lightroom och Adobe Camera RAW.

Adobe Photoshop Lightroom 2.5
Adobe Camera RAW 5.5

Lightroom har fått stöd för ytterligare några kameror:

  • Nikon D300s
  • Nikon D3000
  • Olympus E-P1
  • Panasonic DMC-FZ35**
  • Panasonic DMC-GF1

** I Europa och Japan kallas Panasonic DMC-FZ35 istället för DMC-FZ38 av någon anledning. På grund av denna skillnad i metadatan från dessa kameror kommer inte den Europeiska och Japanska modellen DMC-FZ38 stödjas förrän i nästa uppdatering av Camera RAW och Lightroom.

Både Camera RAW 5.5 och Lightroom 2.5 innehåller en korrigering av ”demosaic” algoritmen för kameror med Bayersensor och ojämn grön färgtonsinhämtning. Olympus, Panasonic och Sony är populära kameramärken som berörs av detta. Dock ska skillnaden vara väldigt liten.

Lightroom 2.5 har även en fix som rättar till felet med att Import-dialogfönstret fortsätter att visas på Windowsdatorer när ett minneskort sitter i läsaren. Har själv inte drabbats av denna bugg, men den finns tydligen.

Ladda ner uppdateringarna från Adobes hemsida.

Eftersom jag har en Sony kamera (A900), så ska det bli intressant att se ifall det syns någon skillnad vad gäller den gröna färgkanalen…

Observera att jag översatt Readme-filen själv, så jag garanterar inte att det jag skrivit här ovan stämmer 🙂 Originalversionen hittar du via länken ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.