Nya bilen – Mazda 3 2.0 -05

Fruns nya bil - en Mazda 3 2.0 -05

Fruns nya bil – en Mazda 3 2.0 -05

Igår köpte vi en ”ny” bil till frun och det blev en blå Mazda 3 med en 2-liters motor på 150 hästar. Årsmodell 2005. En av de främsta anledningarna till att det blev en Mazda är att den har kamkedja istället för den eländiga kamremmen som ska bytas för dyra pengar.

Det är ganska vanligt att folk byter bil strax innan kamremsbytet, så det blir nästa ägare som får ta den smällen och tyvärr märks inte detta på priset man får betala för bilen.

På senare år har dock fler och fler biltillverkare börjat gå över till kedja och det är väldigt positivt, men om ännu fler kunde börja välja bort bilar med kamrem, så skulle övergången till kedja troligen gå ännu snabbare.

Det finns dock en stor brist med bilen vi köpte och den upptäckte jag på hemvägen – den saknar ju farthållare! Vi hade provkört en Mazda 3 några dagar tidigare – med farthållare – och de flesta bilarna vi tittat på på nätet har haft farthållare, så jag hade inte en tanke på det när vi bestämde oss för att köpa bilen. Då hade vi ändå varit ute och provkört bilen, bland annat på motorväg, men tanken slog mig aldrig att testa farthållaren och därmed upptäcka att det inte fanns någon.

Den har däremot en enklare färddator som kan visa snittförbrukning, nuvarande förbrukning, återstående körsträcka på befintlig tank samt snitthastighet. Det är väl ungefär det man är intresserad av.

Bilen har även klimatanläggning, elhissar och elspeglar.

Här nedan följer en rätt rolig reklam för Mazda 3 som jag hittade på YouTube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.