Att hamna i topp hos Google

I februari 2013 skrev jag ett inlägg om sökmotoroptimering och om att hamna i topp hos Google och det dröjde faktiskt inte speciellt länge förrän sidan verkligen hamnade i topp hos Google för just den sökfrasen. Just nu verkar sidan dock ha blivit nerpetad till en andraplats med Nikke Lindqvists sida på förstaplatsen, men det är därför jag skriver det här inlägget. Förhoppningen är nämligen att detta ska leda till att min sida åter tar förstaplatsen. Enda syftet med detta är för att testa hur mycket egna länkar, inom samma domän, påverkar sökresultatet. Sidan har i princip inga besökare, så hur den hamnar i sökresultatet hos Google spelar egentligen ingen som helst roll.

De flesta länkarna till min sida ”Hamna i topp hos Google” kommer från den här domänen, men jag har även länkat till sidan från några andra externa sidor. Dessa externa sidor har dock väldigt låg PageRank och i princip inga egna inlänkar, så de länkarna borde inte vara mycket värda i Googles ögon.

Jag har gjort liknande försök tidigare med egna sidor och enbart interna länkar och det har fungerat när det gäller att placera sig bra hos Google. Nu har det visserligen enbart handlat om sidor utan någon direkt konkurrens, men det visar ändå att även egna länkar från samma domän fungerar. De är åtminstone bättre än inga länkar alls och oavsett vad Google hävdar, så är det länkar som ger resultat. Även skräplänkar fungerar, men inte lika bra och inte lika länge som förut.

Nu återstår bara att vänta och se om sidan ”Hamna i topp hos Google” åter hoppar upp på förstaplatsen i Googlesfire sökresultat.

Uppdatering 2015-07-05

Inte så lätt att hamna i topp hos Google

Inte så lätt att hamna i topp hos Google

Nu har det snart gått en vecka sedan jag skrev det här inlägget och just nu har jag tappat en position i Google sökresultat och hamnar på tredje plats. Förra veckan låg jag på andraplats, men den har DN tagit över av någon anledning. Detta är helt klart lite förvånande eftersom varken Nikke Lindqvist eller DN uppdaterar sina respektive sidor och jag betvivlar starkt att någon skulle få nya inlänkar, med tanke på att de är flera år gamla artiklar.

Det måste med andra ord handla om min egna länk här ovan, men det verkar konstigt att en enskilda länk skulle straffa den länkade sidan. Att massor med spammiga länkar straffar en sida är förståeligt, men enskilda länkar har hittills gynnat sidan.

Nu har jag uppdaterat den här artikeln, vilket brukar uppskattas av Google, så nu återstår bara att vänta igen och se vad som händer. Har även bestämt mig för att inte uppdatera någon av mina andra sidor som länkar till sidan, vilket jag först hade tänkt göra, utan eventuella uppdateringar kommer ske av den här sidan.

Uppdatering 2015-07-13

Nu har det gått ytterligare en vecka och än så länge har det inte hänt ett dugg. Misstänker starkt att det krävs nya länkar för att hamna i topp hos Google, så jag testar med det. Några externa länkar från andra sidor tänker jag inte lägga till i nuläget utan tillsvidare kör jag med enbart interna länkar.

Vid mina tidigare försök att ranka den här målsidan har det inte krävts speciellt mycket för att lyfta sidan, men nu verkar det gå väldigt trögt.

Uppdatering 2021-05-16

Nu har det gått flera år sedan jag rörde den här sidan och den har tappat många platser, vilket inte är speciellt förvånande eftersom den faktiskt inte är relevant för någon som eventuellt råkar snubbla in på sidan. Jag skrev sidan för att se ifall den över huvud taget skulle dyka upp på Googles förstasida – vilket den gjorde – och hur länge den i så fall skulle ligga kvar.

Nu har jag däremot påbörjat en sida som förhoppningsvis ger dig lite mer kött på benen gällande hur du kan synas bättre på Google, så ifall du har läst enda hit, så kan du lika väl klicka dig dit 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.