Hitta min sida på Google

Hamna i topp hos Google

Hamna i topp hos Google

För ett par månader sedan började jag intressera mig lite mer för sökmotoroptimering och om hur man ska göra för att hamna i topp hos Google och jag skrev även ett inlägg med just titeln ”hamna i topp hos Google”.

Anledningen till att jag skrev det inlägget var för att se hur den skulle placera sig i sökresultatet.

Alla SEO-experter skriver ju om detta, så det är onekligen tuff konkurrens och även om frasen ”hamna i topp hos Google” inte är den tuffaste, så är den tuff nog för att en liten blogg som den här ska kunna ta några placeringar.

Detta var jag fullt medveten om och tanken var aldrig att nå toppen, eller ens förstasidan, utan tanken var helt enkelt att jag skulle försöka testa mig fram och se vad som påverkade placeringen och förhoppningsvis lära mig något.

Jag blev därför väldigt förvånad när jag redan dagen efter upptäckte att inlägget låg på Googles förstasida. Det låg visserligen bland de sista i listan, men det var ändå förstasidan.

Google uppskattar ”nyheter” och man kan få en bra placering snabbt med nya artiklar, även om innehållet i sig inte är nytt, vad beträffar själva betydelsen av innehållet.

Jag insåg detta och satte igång att skriva fler artiklar om sökmotoroptimering och såg alltid till att få med frasen ”hamna i topp hos Google” i inläggen, oftast med en länk till det ursprungliga inlägget och med exakt den titeln i ankartexten. Vad gäller titeltaggen i länken, så har jag försökt variera den något.

Det här har jag gjort i de flesta av mina inlägg rörande sökmotoroptimering och tittar du i första stycket i det här inlägget, så upptäcker du att det här inlägget inte är något undantag.

Det har nu gått ganska exakt två månader sedan mitt ursprungliga inlägg och det ligger i dagsläget på 3:e plats på Googles förstasida och det är jag väldigt nöjd med. Att jag dessutom ligger precis före Magnus Bråth’s inlägg med samma titel gör ju inte saken sämre, men ännu roligare vore det om jag kunde knipa Nikke Lindqvist förstaplats 🙂

Att norpa förstaplatsen från Nikke Lindqvist skulle vara en stor personlig seger, men det skulle bli en kortvarig seger eftersom Nikke skulle kunna ta tillbaka positionen fortare än jag hann skriva färdigt mitt segerinlägg, så den karamellen skulle bara smaka surt 🙂

Trots att jag ligger på en hedrande tredjeplats på Google för den här sökfrasen, så tror jag inte den har genererat en enda besökare till sidan. Vet inte riktigt vad jag ska dra för slutsatser av det, men på sätt och vis är det väl tur att ingen hittat sidan, för det står heller inte så mycket om hur man ska göra för att hamna i topp hos Google.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.