Skräplänkar fungerar fortfarande för att toppa Google

Driver du en sida som du tjänar pengar på, så är sannolikheten stor att du vill ranka högt på Google eftersom det är därifrån du får många av dina besökare.

Metoderna för att hamna i topp hos Google är många och trots att Google påstår att det inte ska löna sig att fuska, så gör det bevisligen det, vilket Simon Nyström skrivit om, apropå hans projekt Smslånonline.se.

Men även om det går att fuska ihop en topplacering på Google genom att spamma skitlänkar, så brukar det vara en kortvarig lösning eftersom Google – trots allt – jobbar hårt med att stävja dylikt fusk, men det kan ta lång tid innan man åker dit och det kan därför vara lönsamt för ex. SMS-lånesidor att fuska sig till topplaceringar. När de tillslut åker dit, så sätter de bara upp en ny sida under en ny domän och kör samma race igen.

Personligen hoppas jag Google ska börja använda Author Rank för att betygsätta sidor, men det verkar inte ha skett än så länge och med tanke på hur trögt det verkar gå för Google+, så lär det ju dröja.

2 kommentarer

  • Problemet med Author Rank och att det skulle ge personer med GooglePlus-profil bättre rankingar är att det inte nödvändigtvis indikerar att en sajten är av högre kvalitet än andra. Eftersom långt ifrån alla webbplatsinnehavare är medlemmar på Google+ skulle det ge fördelar åt en lika liten skara som de som spammar. Kanske en bättre skara, men ändå inte rättvisande.

    Google måste bli bättre på att snabbt gallra bort rent skräp. Jag har skrivit om missförhållandena i casino-sökresultatet. Där verkar det ha städats bra på sistone. Kanske har Google upptäckt Rutavraget 🙂

  • Du har helt rätt i att Author Rank inte behöver innebära att en sida håller högre kvalité än en annan, men detsamma gäller i ännu högre grad för dagens system med länkar, som uppenbarligen vem som helst kan spamma ihop 🙂

    En kombination av bäggedera är nog det bästa och även det mest sannolika.

    Sen får de helt enkelt bli bättra på att utnyttja Rutavdraget 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.