Hur byter jag språk i WordPress?

Om du har laddat ner och installerat den engelska versionen av WordPress, så kommer WordPress att visas på engelska, men det är inte alls svårt att ändra till svenska i efterhand.

För att byta språk behöver du tre saker:

  1. En FTP-klient
  2. Språkfilerna för önskat språk
  3. Ändra en rad i filen wp-config.php

Med FTP-klienten laddar du upp och ner filer till/från ditt webbhotell och det du behöver göra är att ladda ner filen ”wp-config.php” som ligger i root-katalogen på ditt webbhotell och ladda upp de svenska språkfilerna.

Om du inte har någon FTP-klient installerad, så kan du ladda ner och installera exempelvis FileZilla. Jag har skrivit en kortare beskrivning om FileZilla i min installationsguide för WordPress.

Ladda ner de svenska språkfilerna för WordPress

Ladda ner de svenska språkfilerna för WordPress

Ladda ner de svenska språkfilerna för att därefter ladda upp dem till ditt webbhotell. De svenska språkfilerna för din version av WordPress hittar du på följande plats:

https://github.com/wpsvse/wpse-language-packs/tree/master/wordpress

På ovanstående adress finns en mängd olika kataloger namngivna efter vilken version av WordPress de gäller för. Välj den version av WordPress som du använder. I skrivande stund är 4.1 den senaste versionen av WordPress.

Ladda ner filerna till din dator. Du behöver inte göra några ändringar i dessa utan ladda bara upp dem till ditt webbhotell, till katalogen /wp-content/languages/

Därefter är det dags att göra ändringen i wp-config.php. Från rootkatalogen på ditt webbhotell, ladda ner filen wp-config.php till din dator och öppna den med valfri texteditor (Anteckningar fungerar alldeles utmärkt).

Byta språk på WordPress

Byta språk på WordPress

På rad 71 bör du hitta en rad med ”define (’WPLANG’, ’en_US’);” eller något annat mellan de sista enkla citattecknen. Det här mellan de sista ’-tecknen som du anger vilket språk du vill att WordPress ska visas i.

För att köra WordPress på svenska, så anger du ’sv_SE’ och sparar därefter filen och laddar upp den till ditt webbhotell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.