Tjäna mer pengar med responsiv layout

För ett par veckor sedan gjorde jag om layouten på den här sidan och försökte gör layouten responsiv, så den även ska fungera på mobiler. I samma veva skapade jag nya Google AdSense-annonser som även dessa är responsiva och efter denna ändring har annonsintäkterna ökat, främst från de mobila användarna.

Antalet mobila besökare har inte ökat sedan jag gjorde sidan responsiv, men annonsklickandet från de mobila användarna har nästan fördubblats och står nu för ungefär 30% av annonsklickningarna, vilket motsvarar antalet mobila besökare jämfört med besökare från vanliga datorer. Med andra ord har den responsiva layouten och de responsiva annonserna gjort ganska stor skillnad.

Så om du har annonser på din sida, så kan det vara väl värt att se över både sidans och annonsernas layout och på så sätt kanske tjäna mer pengar.

Uppdatering 2015-04-26

Antalet mobila besökare har ökat och utgör nu c:a 43% av mina besökare och de står för ungefär lika stor del av annonsklicken, så att anpassa din sida för mobila enheter är ett smart drag om du vill tjäna mer pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.