95% av besökarna är SPAM

Tjäna pengar på att blogga

Tjäna pengar på att blogga

Den senaste månaden har jag haft ett enormt ökat intresse på sidan – om man ska tro statistiken. Dessvärre är 95% av besökarna artificiella; alltså inga riktiga besökare.

Syftet med dessa besök är förstås att spamma sidan med värdelös reklam – i dubbel bemärkelse. Dels är det reklam för diverse läkemedel (Viagra ligger väl i topp skulle jag tro) som få är intresserade av, men dessutom är den så illa utformad att ingen normalt funtad människa skulle gå på den. I många fall är den dessutom så illa utformad, att den inte ens går att begripa.

Jag har dessvärre ingen aning om syftet med detta spammande eftersom det enda det leder till är att förstöra statistiken, men det kanske är syftet? Att personen/personerna bakom skulle vara ute efter att tjäna pengar, har jag väldigt svårt att tro eftersom väldigt få skulle få för sig att klicka på någon länk.

Reklamen består alltså av uselt utformade kommentarer till olika inlägg jag skrivit och 99% av dessa kommentarer blockeras av Akismet, ett antispam tillägg som följer med som standard med WordPress. Det lilla som slinker igenom filtret tar jag snabbt bort manuellt, så chansen att någon riktig besökare skulle se och dessutom klicka på någon länk, är så gott som obefintlig och sålunda kan det inte finnas några pengar att tjäna på skiten.

Givetvis är inte min lilla blogg den enda som får dessa besökare och jag misstänker att det är ett ganska stort problem för många. Frågan är förstås vad man kan göra åt eländet, förutom att filtrera och rensa skiten manuellt. Det är givetvis irriterande att behöva ta bort spam manuellt, men värre är det med statistiken, åtminstone för dom som driver en större blogg och tjänar pengar på sitt bloggande. Statistiken blir missvisande och det är sålunda svårt att exempelvis se vilka sidor som är populärast.

Till en början trodde jag att jag eventuellt skulle få något erbjudande om att slippa dessa oönskade besökare – givetvis mot betalning – men inte ens något sådant har dykt upp. Det hade åtminstone varit vettigt med tanke på att väldigt många antagligen skulle betala och spammarna skulle således tjäna pengar. Med allra största sannolikhet skulle besöken fortsätta, om inte annat, så från någon annan med samma syfte, så givetvis ska man inte betala – om man nu skulle få ett dylikt erbjudande.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.