En annorlunda semester

Det är bara mitten av februari, men jag har redan börjat fundera på semestern i sommar och det jag börjat fundera på är huruvida jag ska ta fyra veckor i streck, eller, och det här kom jag på ikväll, om jag ska ta ut två dagar i veckan – måndag och fredag – i tio veckor.

Det sistnämnda skulle innebära att jag skulle få tio veckor med tre arbetsdagar och fyra lediga dagar. Det känns lockande, men jag måste fundera lite till och framför allt – prata med firman och höra vad de anser.

Nackdelen är att jag inte kan koppla bort jobbet helt och hållet, men å andra sidan kör jag lastbil, så det är inte så hemskt mycket att stänga av, men ändå…

Fördelarna, som jag ser det, är att det inte blir så stor kontrast mot övriga året, vilket jag annars kan tycka är lite jobbigt. Det är trots allt ganska stor skillnad på att gå från heltidsarbete till total ledighet under en längre period och för mig kan det ta en vecka att ställa om mig.

Att vara ledig fyra dagar i veckan skulle inte kräva samma omställning och att ha det så i tio veckor.., det är helt klart lockande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.