En tidig höst

Det finns tydligen en definition för när hösten har inträtt – när dygnsmedeltemperaturen understiger 10 grader i mer än 5 dygn.

I norra Sverige har hösten sålunda infallit och temperaturen runt Mälardalen verkar sjunka stadigt. Ett par mornar den här veckan har termometern visat på 4 grader och under dagen har den sällan passerat 15 grader, så nog är hösten på intågande.

Själv gillar jag hösten av ungefär samma anledning som jag gillar våren. Det är färgsprakande och kontrastrikt väder med omväxlande temperatur, vind och nederbörd.

Luftvärmepump från Coolix - innedelen

Luftvärmepump från Coolix - innedelen

Med den sjunkande temperaturen blir det även dags att sätta igång värmen i huset och jag är väldigt nyfiken på hur vår luftvärmepump kommer att prestera.

Vi köpte en luftvärmepump i somras då det rådde extrem värme och den har fungerat över förväntan när det gäller att kyla ner huset, så nu återstår att se hur den fungerar för att värma huset.

I morse klockan 06:00 var det drygt 18 grader inomhus och då satte jag igång värmepumpen. Vardagsrummet, där innedelen sitter, värmdes upp på några minuter, men det tog längre tid för värmen att sprida sig till hallen och köket.

Jag lär återkomma om hur luftvärmepumpen, en Coolix JSR3-12HRN1-QE, presterar när temperaturen sjunker ytterligare och den får börja jobba ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.