Jag spyr på SPAM

Spyr på spam

Spyr på spam

Floden av spam bara fortsätter och jag har nu bestämt mig för att försöka blockera vissa IP-adresser och se ifall det hjälper.

Har nu suttit och petat in en 20-tal IP-adresser som ska blockeras för att se vad som händer. Har redan märkt en liten skillnad när jag tittar på statistiken, men jag misstänker att det inte räcker med detta.

Läste ett intressant inlägg om det här med spammade WordPress-bloggar och jag är uppenbarligen inte den enda som har det här problemet.

Nu har jag inte gått så långt som skribenten enligt ovan vad gäller blockerade IP-adresser, men kanske är det det som krävs för att få slut på skiten.

Testade även ett par andra metoder, men då kom jag inte åt sidan själv och det är ju inte speciellt lyckat.

Det jag fortfarande inte förstår är hur dessa nötter till spammare lyckas tjäna pengar på eländet. Om det hade funnits pengar i skiten, så hade jag haft viss förståelse för det hela, men som det verkar nu, så är det enbart korkat.

2 kommentarer

  • SmellyBanan

    Har du aktiverat akismet-pluginen? Om inte, gör det.

    Spammare använder oftast proxy-servrar så du lär inte bli av med dem genom att blocka IPs.

  • Jag har Akismet aktiverat och den tar bort det allra mesta, men jag skulle helst vilja blockera besöken helt då det ställer till det med statistiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.