Roligare Historier

Innan jag började min karriär som lastbilschaufför jobbade jag som programmerare i drygt 10 år, varav de flesta som egen företagare.

I slutet på 2003 tog jag mitt C-kort och i maj 2004 började jag jobba som lastbilschaufför, vilket jag fortfarande gör.

Men jag har inte helt förlorat intresset för programmering, även om jag inte vill jobba med det 100% av min vakna tid. Så för att hålla igång hjärnan och inte helt förlora kunskaperna, så försöker jag komma på små projekt som jag kan pyssla med.

De senaste åren har det mest blivit att skriva på den här bloggen och inte så mycket programmerande, men för ett tag sedan drog Lillen igång ett projekt som innebar en del programmering, vilket jag hjälpte till med. Det mest spännande med projektet var att det skulle skrivas i PHP, vilket jag inte är speciellt van vid som tidigare ASP-programmerare.

Efter Lillens projekt känner jag mig dock ganska komfortabel med PHP och WordPress (som hans projekt grundade sig på) och jag blev sugen på att dra igång något eget litet projekt.

Därför registrerade jag domänen www.skrattverket.se här om dagen och tanken är att det ska bli en sida med roliga historier, fräckisar och annat som förhoppningsvis ska leda till ett skratt eller två för besökaren, men framför allt, så är tanken att jag ska ha något enkelt att pyssla med när jag blir rastlös.

Efter att jag drog igång den här bloggen (Miltons Bitch), så har jag insett att WordPress är en alldeles utmärkt plattform för bloggar och hemsidor, så jag har helt lagt ner planerna på att skapa själva plattformen själv och kör istället med WordPress.

Däremot har jag börjat gräva lite mer i hur WordPress och dess funktioner och jag försöker skriva egna plug-ins och funktioner, vilket är ett utmärkt sett att lära sig nya saker på och det är dessutom väldigt roligt. På www.skrattverket.se har jag än så länge skrivit ett eget betygssystem och ett tipssystem. Enkla saker, men någonstans måste man ju börja.

Jag har även ägnat en hel del tid åt att optimera sidorna för att belasta servern så lite som möjligt och det är något jag gjort även med den här bloggen. Vet inte hur stor skillnad det gör egentligen eftersom ingen av sidorna har speciellt många besökare, men det skadar ju aldrig och som sagt – jag lär mig något nytt.

Förutom att jag lär mig en hel del om WordPress och PHP, så försöker jag även lära mig mer om SEO (Search engine optimization), eller sökmotoroptimering som det heter på svenska.

Det nya projektet innebär förhoppningsvis att jag även får något nytt att skriva om på den här sidan. Det har ju varit ganska dåligt med uppdateringar sedan november förra året, men tack vare mitt nya projekt, så hoppas jag på nya tankar och idéer.

Avslutningsvis – välkommen att kika in på www.skrattverket.se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.