Socialdemokraterna lanserar moderat politik

En av de få sidorna jag besöker flera gånger om dagen är Expressen och idag snappade jag upp en intressant artikel om Socialdemokraterna som lovar att sänka långtidsarbetslösheten med 90.000 personer om dom vinner valet.

Inget konstigt med detta löfte, men jag blev nyfiken på hur dom tänkt lyckas med det och det var där jag blev mäkta förvånad.

Det handlar främst om mer pengar till olika utbildningar såsom Komvux, högskolor, folkhögskolor och fler praktikplatser, men det jag blev förvånad och positivt överraskad av var att man även tänkt sänka arbetsgivaravgiften för småföretag.

Det är ju en av anledningarna till att jag tänkt rösta borgerligt, men tänker sossarna satsa på dylika åtgärder, så kanske min röst hamnar i ett helt annat block än jag tänkt mig från början.

Med en Socialdemokratisk vinst kommer dock Miljöpartiet per automatik och dom vill bara höja soppapriserna och det är jag inte ett dugg intresserad av, åtminstone inte så länge det inte finns vettiga alternativ till bensin och diesel. Sålunda är valet långt ifrån klart för egen del, men det ska bli lite spännande att se vad som händer fram till valet.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.