Facebook kan läsa dina SMS

Facebook for Android har rättigheter att läsa och skriva SMS

Facebook for Android har rättigheter att läsa och skriva SMS

Facebooks app för Android har rättigheter att läsa, skriva och redigera SMS på din telefon.

Enligt Facebook själva, så sker detta endast på ett begränsat antal telefoner och enbart i syfte att testa saker och ting, men vad som ska testas sägs det ingenting om.

Jag kan tänka mig att tanken är att ta fram vilka av ens SMS-kontakter som har eller inte har ett Facebook-konto. Eller för att se hur frekvent vi väljer att använda SMS istället för Facebook eller Facebook Messenger.

I vilket fall som helst, så är jag övertygad om att syftet inte är att läsa vad vi skriver i våra SMS, alltså själva innehållet utan syftet är snarare att analysera vilka vi skickar och tar emot SMS från och varför.

Att Facebook kan läsa och skicka SMS från din smartphone är varken nytt eller hemligt. När du väljer att installera Facebooks Android-app, så står det klart och tydligt att appen kräver rättigheter för att läsa, redigera och skicka SMS samt en massa andra rättigheter.

Vill du veta exakt vilka rättigheter Facebook for Android har, så hittar du dessa på Android Market. Som sagt – varken nytt eller hemligt.

SvD, SvD1, SvD2, SvD3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.