Meningslösa applikationer

När jag köpte min smartphone HTC Desire Z med Android ökade mitt intresse för mobilanpassade sidor och applikationer och den senaste applikationen jag testat är SvD’s app som finns både för Android och iPhone. Jag installerade appen idag och mindre än minuten senare hade jag avinstallerat den. Varför?

Appen består i princip av en webbläsare som navigerar till SvD’s mobilanpassade sida och det behöver jag ingen applikation för att klara av – det fungerar alldeles utmärkt att surfa till http://m.svd.se via den ordinarie webbläsaren och därmed spara på telefonens minne.

Samma sak var det här om dagen när jag skulle testa SuperSaverTravels applikation för Android – en webbläsare som går till http://m.supersavertravel.se. Avinstallerades lika fort som SvD’s applikation.

Tycker det är förbannat trist med appar som endast består av paketerade webbläsare. Vad är poängen? Känns som att dessa företag släpper appar bara för att kunna skriva att de har en gratis applikation.

Finns det inga extra finesser med en applikation utöver den mobilanpassade sidan, så tycker jag inte man ska släppa någon applikation alls utan hänvisa till den mobilanpassade sidan istället.

SvD, SuperSaverTravel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.