En uppfriskande vinterpromenad

Dagen bjöd på ett underbart vinterväder

Dagen bjöd på ett underbart vinterväder

Det har varit strålande vackert vinterväder idag och då är det svårt att komma med undanflykter för att slippa gå ut, så efter en ordentlig frukost som landade på hela 690 kcal, så drog jag iväg med Milton (vår hund) på en rejäl promenad.

Promenaden tog 1 timme och 45 minuter och på den tiden hann vi avverka 8,5 km. Det innebar att jag förbrände lite över 600 kcal.

Dessvärre var jag väldigt hungrig när vi kom tillbaka, så när maten var klar fick jag verkligen anstränga mig för att inte kasta i mig mat tills jag storknade. Lyckades behärska mig och efter att ha hinkat i mig över en liter vatten, så började jag till och med känna mig mätt. Lunchen bestod av stekt falukorv, makaroner, äggröra och någon grönsaksblandningen som jag blandade ut med makaronerna för att få i mig. Totalt blev det drygt 630 kcal.

Grönsakerna bestod av gröna ärtor och majs och det kommer inte högt upp på min favoritlista, men i och med att jag blandade ut det i makaronerna, så slank det ner.

Jag äter inte grönsakerna för att de är nyttiga, utan för att få i mig mer mat och därmed uppnå en mätthetskänsla. Att de dessutom är nyttiga är en ren bonus.

Mitt ständiga problem är att jag äter alldeles för sällan och när jag äter, så äter jag alldeles för snabbt och alldeles för mycket. Kunde jag bara lära mig att äta långsammare och oftare, så skulle jag gå ner i vikt utan problem, men eftersom jag uppenbarligen har problem med detta, så får jag ta hjälp av appar som ShapeUp och RunKeeper och helt enkelt väga maten och hålla koll på hur mycket jag får i mig och hur mycket jag gör av med.

Har nu klarat av en vecka med ransonerade mängder mat och det har fungerat över förväntan. Det har även inneburit att jag gått ner drygt 3 kg, så uppenbarligen fungerar det också och det är ju en bra morot för att fortsätta ytterligare en vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.