Bloggande politiker i Enköping

Jag tycker det är roligt med politiker som bloggar och skriver ”debattartiklar” som vi vanliga dödliga kan läsa och – framför allt – kommentera.

Vet inte hur vanligt det är med bloggande politiker här i Enköping, men jag tänkte jag skulle försöka ta reda på det och jag har även skrivit och föreslagit detta för Fredrik Karlsson, som driver sidan ”Företag i Enköping.”

Känner du till någon politiker här i Enköping som bloggar, så får du gärna tipsa mig här nedan.

Sen passar jag på att länkbomba Miljöpartiet gällande frasen urbota inskränkthet, som ett bidrag till en undersökning om värdet av länkbomber på Google.

Undersökningen ska försöka ta reda på huruvida länkbombning fungerar eller ej.

Det man hoppas ta reda på är om det går att höja en sidas rankning för specifika sökort genom länka till den, med sökorden i ankartexten (i själva länken), från ett stort antal externa sidor.

Rent spontant tycker jag det borde fungera, men eftersom det är ett relativt enkelt sätt att höja en sidas rankning, så tror jag inte det fungerar.

I den här undersökningen ska man länka till Miljöpartiet med sökorden urbota inskränkthet i ankartexten och om länkbombning fungerar, så borde Miljöpartiets hemsida börja klättra rejält på Google för sökorden urbota inskränkthet.

I skrivande stund hamnar Miljöpartiet på sida två hos Google om jag söker på urbota inskränkthet som bred sökfras – utan citationstecken – och en ynka placering bättre (längst ner på förstasidan) på exakt sökfras, alltså med citationstecken kring sökorden ”urbota inskränkthet”.

Uppdatering 2013-02-18

Miljöpartiet klättrar i SERP'en för "urbota inskränkthet"

Miljöpartiet klättrar i SERP’en för ”urbota inskränkthet”

Googlade precis på ”urbota inskränkthet” och nu har Miljöpartiets hemsida klättrat till andraplatsen i SERPEN, så nu måste det väl ändå vara bevisat att länkbombning fortfarande fungerar, åtminstone till en viss grad.

Det här lär sätta fart på en och annan expert inom sökmotoroptimering i hopp om att kunna klättra några pinnar på SERPEN för specifika sökord och fraser, genom att börja länkbomba sin egna sida från satellitsidor – hemsidor skapade enbart för att förse målsidan med inlänkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.