Miljöpariet forsätter att ranka högt på urbota inskränkthet

Det har nu gått dryga månaden sedan Miljöpartiet seglade upp på förstaplatsen på Google för sökfrasen ”urbota inskränkthet” och den ligger alltjämt kvar i toppen, även om den i skrivande stund toppas av Lindqvist.com.

Det borde sålunda inte rådan någon som helst tvekan längre om huruvida länkbombning fungerar eller ej, men personligen tror jag denna ”länkbomb” är för liten för att Googles automatiska filter ska slå till.

Jag har inte undersökt hur många som länkbombat Miljöpartiets hemsida med ”urbota inskränkthet”, men globalt sett, så handlar det om en droppe i havet och Googles funktion triggas nog inte förrän det är flera tusen som länkbombar, helst under en kort period.

Givetvis borde Google ta med i beräkningarna att länkbomben är svensk och gäller en svensk sida och att det då inte krävs lika många deltagare, men i det här fallet tror jag det är för få deltagare även ur svenskt perspektiv för att deras funktion ska aktiveras.

Tiden fortsätter att ticka och jag fortsätter, precis som flera andra, att följa utvecklingen.

En kommentar

 • En Google-bomb är det per definition även om en del tvivlare vill kalla det länkbomb.
  Sedan huruvida Google har filter eller inte och hur effektiva de är kan man alltid fråga sig.

  Om man inte vill att det här skall fungera för att Google har sagt att det inte skall gå så har det egentligen ingen betydelse hur länge en webbplats ligger uppe på en fras den inte skall förknippas med. Ej heller vilken fras det är.
  Går alltid för förnekarna att hävda att det inte fungerar i alla fall. Detta då Google tycker den är för liten så deras filter inte slår till. Om det skulle vara stor så har filtrerna missat den osv.

  En Google-bomb hävdade jag att det fungerar. Jag har nu bevisat med hjälp av andra att den gör det.
  Och finns inte så mycket mer att tillägga om det hela. Mer än att det är intressant att se hur länge det fungerar. Men tiden är en efterhandskonstruktion av Nikke som du säkert vet om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.