Spelar språket någon roll för Author Rank?

Spelar ditt språk någon roll för din Author Rank, sett ur Googles ögon? Enligt min lilla funktion för att kontrollera Author Rank, så har den det, indirekt, eftersom du har större chans att få folk att följa dig, +1 dina inlägg, kommentarer och sidor om du skriver på engelska.

Skriver du på svenska, så begränsar du dig till de svenskspråkiga och på Google+ är det, precis som på alla andra internationella forum, fler engelsktalande personer än svenskatalande.

Följer du engelska grupper och kommenterar, så har du större chans att få följare – om dina ”personliga” inlägg också skrivs på engelska. Det finns ju ingen anledning för en engelsktalande person att följa dig om du enbart skriver på svenska på din ”vägg”.

Jag råkade själv ut för det här för några veckor sedan efter att ha kommenterat en engelsmans inlägg. Han valde att cirkla mig, men när han upptäckte att jag skrev på svenska på min ”vägg”, så insåg han det meningslösa med att följa mig och skrev ett inlägg om det. Jag kunde inte annat än hålla med honom och skrev även en kommentar om det.

Så hur kommer Google förhålla sig till detta vad gäller Author Rank? Kommer enbart antalet +1:or, kommentarer och svar att räknas, eller kommer de ta hänsyn till språket och därmed antalet personer som talar det språket?

Det här är ju inte så intressant för de större språken utan gäller främst minoritetsspråk som exempelvis svenska. Vi är drygt 10 miljoner som pratar/skriver svenska i hela världen vilket nästan kan jämföras med antalet engelsktalande personer enbart i New York.

När det gäller hemsidor skrivna på svenska, så försöker vi inte framhäva oss på den engelsktalande marknaden, men när det gäller vår Author Ranking, så är det på internationell nivå vi konkurrerar.

Vissa tror att Google kommer värdera vår auktoritet inom olika områden, som exempelvis SEO, så genom att vara aktiv på SEO-grupper på Google+ kan du bygga upp din auktoritet inom detta område, men till skillnad från de engelsktalande personerna, så är det enbart antalet inlägg i dessa grupper och +1:or på kommentarer i dessa grupper som kommer räknas in eftersom ingen engelsktalande lär följa dig – såvida du inte enbart skriver på engelska.

Nu kanske du tycker att det inte spelar någon roll eftersom vi konkurrerar med svenska sidor på Google, men när Author Rank väl rullats ut, så kommer det ha betydelse.

En svensktalande person som driver en svensk sida på nätet, men som enbart skriver på engelska på Google+, kommer ha en stor fördel av det eftersom han, eller hon, kommer ha större chans att få fler cirklare än dig som enbart skriver på svenska och när Author Rank väl påverkar rankningen, så kommer det ha en ganska stor betydelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.