Facebook erbjuder gratis antivirusprogram

Gratis antivirus från Facebook

Gratis antivirus från Facebook

Facebook har inlett ett samarbete med några av de största leverantörerna av antivirusprogram och erbjuder sina användare en gratis 6-månaders licens hos följande företag.

 • Microsoft
 • McAfee
 • TrendMicro
 • Sophos
 • Symantec

Jag antar att Facebook tjänar pengar på det här, men jag tror inte det är det primära syftet med att erbjuda sina användare ett gratis antivirus. Det handlar nog minst lika mycket om att skydda sina användare och därmed sin egna tjänst, som blivit en alltmer populär plattform för kriminella att sprida olika typer av virus, maskar etc. på och ju större spridning dessa får, desto större blir rubrikerna i tidningarna vilket inte är bra för vare sig Facebook som tjänst eller för dess aktier.

Så genom att erbjuda sina användare gratis antivirus minskar man även risken för otrevliga rubriker i tidningen och det tjänar både användare och aktieägare på.

Läs mer och ta del av erbjudandet på
https://www.facebook.com/security/app_363688420329497.

SvDSvD1SvD2SvD3DNDN1DN2

En kommentar

 • Virushoten på Facebook!
  Det är 220 miljoner meddelanden med skadliga länkar som raderas bort varje dag, enlig Facebook. Cyberkriminella utnyttjar sociala nätverk för att locka folk till sidor där virus och trojanska hästar sprids. Självklart att Facebook vill inte förlora sina användare och vill minska risken för otrevliga rubriker i tidningen.

  MVH
  Admin från Gratis antivirus guide

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.