Gratis webbhotell utan reklam

Node365 erbjuder gratis webbhotell utan reklam

Node365 erbjuder gratis webbhotell utan reklam

Det finns många gratis webbhotell idag, men de allra flesta finansierar detta genom att visa reklam på användarnas sidor och det är där Node365 skiljer sig från mängden. De erbjuder nämligen ett gratis webbhotell utan reklam!

Går du i tankarna att börja blogga mer seriöst och funderar på att registrera en domän, skaffa ett webbhotell och installera WordPress själv, så kan Node365 vara ett intressant alternativ.

Hos Node365 får du det mesta du kan tänkas behöva:

  • PHP5
  • FTP
  • MySql
  • PHPMyAdmin

Du är heller inte begränsad till en webbplats utan kan skapa flera, utan att behöva skapa extra konton.

En standardwebbplats hos Node365 kräver ingen egen domän utan du skapar en underdomän till node365.se, såsom xxx.node365.se. Vill du senare koppla en domän till webbplatsen, så är inte det några problem.

Tjänsten befinner sig fortfarande i en blandning av Alpha- och Betastadiet, så allt fungerar inte i nuläget. Det går bra att skapa en MySql-databas, men det går inte att få fram uppgifter om databasen, så det går inte att installera WordPress manuellt. Det finns heller inget sätt att komma åt PHPMyAdmin från Admingränssnittet, men det går att komma åt ”manuellt” via phpmyadmin.node365.se.

MySql kommer eventuellt att kosta i framtiden

MySql kommer eventuellt att kosta i framtiden

Det verkar dessutom som att Node365 kommer att debitera för MySql-databaser, men inte så länge man befinner sig i Alpha. Vad detta kommer att kosta framgår inte.

Att installera WordPress själv är gratis, men som sagt – i nuläget hittar jag inte nödvändiga uppgifter för att lyckas med detta. Du kan även låta Node365 installera WordPress åt dig till en engångskostnad av 39 riksdaler, men det görs inte automatiskt och sker därför inte direkt.

De allra flesta klarar av att installera WordPress själv då det endast handlar om att redigera några få rader och har du bara nödvändiga uppgifter, så är det gjort på några minuter.

Jag kommer följa utvecklingen av Node365 med stort intresse och hoppas även på svar angående MySql-uppgifterna, så jag kan testa att installera WordPress och testköra tjänsten. Återkommer när jag fått svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.