Så påverkar Google Authorship din rankning i sökresultatet

Enligt TechCrunch kommer Google Authorship & Google Author Rank påverka din rankning i sökresultatet och det är verkligen positivt, med tanke på att det förkommer en hel del materialstölder, eller kopiering, av andras material.

”Within search results, information tied to verified online profiles will be ranked higher than content without such verification, which will result in most users naturally clicking on the top (verified) results. The true cost of remaining anonymous, then, might be irrelevance.”

En sida verifierad med Google Authorship kommer att rankas högre än sidor utan verifiering.

Den enda egentliga nackdelen, som jag kan komma på för tillfället, med Google Authorship, är att det blir svårare att förbli anonym som publicist, men i de allra flesta fallen, så tror jag fördelarna överväger nackdelarna och skulle man behöva vara anonym, av exempelvis säkerhetsskäl, så går det förstås bra att registrera ett falskt konto på Google+.

En annan nackdel är förstås att Google sätter ytterligare klor i oss bloggare och andra som lägger ut material på nätet och vill vara sökbara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.