KDE istället för GNOME

Skrivbordsmiljön KDE

Skrivbordsmiljön KDE

Hade tänkt installera Kubuntu, men av någon anledning kan jag inte längre boota från mitt USB-minne och efter några timmars felsökande och testande, så gav jag tillslut upp.

Har istället installerat skrivbordsmiljön KDE och använder nu det istället för GNOME. Vet inte om det redan fanns installerat, men det spelar mindre roll.

KDE påminner mer om Windows och det passar mig bättre.

Satt tidigare och funderade på varför jag envisats med att köra vidare på Linux på min bärbara dator och jag kom på svaret för en stund sedan. Anledningen är att jag i Linux kan stänga av klickfunktionen på pekplattan, vilket underlättar tillvaron enormt när jag exempelvis sitter och skriver ett blogginlägg som det här.

Nu sitter jag oftast vid min stationära dator, men eftersom jag numera kan skriva obehindrat även på min bärbara dator, så sitter jag med den allt oftare.

Jag tror jag blandat ihop saker och ting vad gäller gränssnittet i Linux. Istället för att installera en annan distribution, så var det en annan skrivbordsmiljö jag var ute efter och GNOME och KDE finns, så vitt jag vet, till de flesta Linux distarna, så det räcker att byta skrivbordsmiljö.

Någon Linux-kunnig person kan nog rätta mig, om jag har fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.