Outlook.com istället för Hotmail.com

Outlook istället för Hotmail

Outlook istället för Hotmail

Microsoft ska skrota sin e-posttjänst Hotmail till förmån för Outlook.com och mitt första intryck av sidan blev det samma som när jag såg Microsofts nya gränssnitt Metro i Windows 8 för första gången – det ser för jävligt ut!

GMail ser lika illa ut som Outlook

GMail ser lika illa ut som Outlook

Precis som med Metro, så ser det så trist ut att jag inte ens är intresserad av att testa tjänsten. Påminner väldigt mycket om GMail, som ser precis lika tråkigt ut.

Trevligare gränssnitt hos Spray

Trevligare gränssnitt hos Spray

Jag använder GMail, men endast på telefonen vilket innebär att jag slipper det tråkiga gränssnittet som erbjuds på hemsidan. Skulle jag tvingas att enbart använda en online-tjänst för e-post, så skulle jag nog välja Spray enbart för att sidan ser bättre ut.

Jag förstår att man gör gränssnitten enklare och renare för mobiltelefoner, men varför ska man mötas av samma trista gränssnitt när man sitter vid en riktig dator med god prestanda och stor skärm?

Microsoft och Google borde försöka ta efter Apple lite mer när det gäller layout och gränssnitt, för är det något Apple alltid varit bra på, så är det snygga gränssnitt och det har vi Steve Jobs att tacka för.

Jag tycker Microsoft gjorde ett bra jobb för några år sedan då de lyckades blanda skönhet och teknik i en ganska lagom mix, men i och med Windows 8 och Metro, så har det gått rejält utför.

DN, SvD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.