Surfa snabbare utan annonser

Om du inte redan har installerat tillägget AdBlock Plus för Firefox eller Chrome, så är det hög tid att göra det, såvida du inte verkligen vill se annonser på sidorna du besöker.

Fram tills jag övergav Firefox till förmån för Google Chrome, i maj 2010, så hade jag AdBlock installerat i Firefox och kunde surfa annonsfritt på nätet, men när jag gick över till Chrome var jag tillbaka i annonsträsket.

Jag verkar dock ha ett inbyggt annonsfilter vilket innebär att jag faktiskt har svårt att lägga märke till annonser, vare sig jag vill det eller inte, så annonser har egentligen inte stört mig, förutom att annonstunga sidor laddas mycket långsammare och det var väl främst därför jag installerade AdBlock.

Nu har jag använt Chrome i över 2 år med annonser på alla sidor och det har som sagt inte stört mig, mer än att jag på sistone börjat irritera mig allt mer över hur segt det kan vara att ladda sidor från exempelvis SvD, Aftonbladet eller Expressen.

Installerade nyligen Firefox 17, men har inte använt det mer än ett par timmar, men fick nu för mig att dra igång det och installera AdBlock för att se om det blev någon skillnad i hastighet på exempelvis Expressen och mycket riktigt – sidan laddas avsevärt mycket snabbare med AdBlock installerat!

AdBlock Plus till Google Chrome

AdBlock Plus till Google Chrome

När jag skulle installera AdBlock, Googlade jag på det och bland sökresultaten upptäckte jag att AdBlock även finns till Google Chrome, vilket jag faktiskt var helt ovetande om, så jag installerade AdBlock även i Chrome som jag använder som min standardwebbläsare.

Om jag inte missminner mig, så var avsaknaden av AdBlock för Chrome en av anledningarna till varför jag inte gick över till Chrome tidigare, men nu när den uppenbarligen finns även till Chrome, så försvann ytterligare än anledning till varför jag skulle återvända till Firefox.

Firefox har dock ett intressant tillägg för dig som vill vara konstant ansluten till Facebook, men utöver det, så har åtminstone inte jag upptäckt några fördelar med Firefox jämfört med Chrome, snarare tvärtom.

Ingen svensk rättstavning i Firefox 17

Ingen svensk rättstavning i Firefox 17

I skrivande stund finns det inte någon svensk rättstavning för Firefox 17, så ska jag skriva det här inlägget i Firefox måste jag stå ut med att de flesta orden blir markerade som felstavade eftersom språket är inställt på engelska.

Har du inte AdBlock Plus installerat i din webbläsare, så tycker jag du ska installera det snarast och du hittar tillägget på AdBlocks hemsida – http://www.adblockplus.org

Uppdatering 2012-12-01 16:09

Upptäckte precis att jag installerat den engelska versionen av Firefox och där finns inte rättstavning på svenska, men installerar man den svenska versionen, så fungerar det alldeles utmärkt.

Har faktiskt bestämt mig för att köra med Firefox istället för Chrome ett tag. Får se om det blir timmar, dagar eller mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.