Tjäna pengar på skräppost

Gjorde nyss en snabb sökning på det här med spambotar, eller rättare sagt, efter program som automatiskt försöker sprida SPAM i någon form.

Hittade snabbt en sida där det skrevs om ett program som spammade forum och bloggar och det var då jag insåg att det faktiskt finns pengar att tjäna på eländet.

Programmet i fråga kostar flera hundra dollar att köpa och utöver det, så kostar det c:a 15 dollar i månaden, så skaparen av programmet kan nog tjäna ganska mycket pengar på sitt skräppostprogram för det är nog många som använder det.

Flera användare skrev i forumet och uttryckte positiva åsikter om programmet och ansåg att det var värt pengarna, så även många användare tjänar nog pengar på skiten i slutänden genom att hamna i topp på Google med hjälp av tusentals skitlänkar kors och tvärs över nätet.

Det som fortfarande förvånar mig är att användarna av dessa program inte fattat att det inte fungerar att spamma ex. bloggar med massor av länkar eftersom det är det första som triggar ett spamfilter. Eller så finns det helt enkelt så många oskyddade sidor på nätet att det faktiskt fungerar.

Det är ju trots allt inte så ovanligt att man hamnar på en sida som är nerlagd sedan flera år tillbaka, men inte borttagen, och då är chansen stor att sidan helt saknar skydd mot skräppost.

Tyvärr tror jag många SEO-konsulter och SEO-företag använder liknande program för att spamma ihop länkar till sina klienters sidor, så det handlar inte enbart om ”cyberkriminella” som man lätt kan tro när man läser om skräppost i media.

Att jag tror att folk som jobbar professionellt med SEO använder sig av dylika program beror på att jag själv skulle skriva ett sådant program om jag jobbade med SEO. Det är ju trots allt länkar som ger bäst effekt i dagsläget och använder konkurrenterna fula metoder, så är man nog illa tvungen att göra detsamma, om man vill kunna konkurrera om förstaplatsen på Google för tuffare sökord.

Så, är du intresserad av att tjäna pengar på nätet, så är ett hett tips att du sätter dig och lär dig programmera i syfte att skriva ihop ett program som automatiskt sprider skräppost till höger och vänster.

Det svåra ligger inte i att skriva ett program som automatiskt postar kommentarer och inlägg utan det ”svåra” ligger i att skriva ett program som kringgår så många antispamskydd som möjligt automatiskt, som kan registrera konton automatiskt, verifiera skapade konton automatiskt via mail och så vidare.

Utmaningarna med ett dylikt program är många, men så länge du inte ger dig in på att kringgå bildbaserade CAPTCHA-skydd, så är det relativt enkelt. Men att skriva ett program som läser av bilder och tolkar bokstäverna, som vanliga OCR-program, är dock inte alls lika enkelt och inget jag själv skulle vilja ge mig på, men det är definitivt funktioner som du skulle kunna tjäna stora pengar på.

Med tanke på ovanstående, så kanske det inte är så konstigt att mängden skräppost ökar för varje dag som går. Det finns uppenbarligen pengar att tjäna, både för programmerare och spammare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.