Problem med höjden

Håll koll på höjden

Håll koll på höjden

Det händer titt som tätt att för höga lastbilar dammar in i viadukter och liknade på grund av att chauffören missat antingen höjden på sin bil eller på viadukten. Här om dagen var det en postlastbil i Eskilstuna som körde in i en järnvägsviadukt och fick en järnstolpe i hyttaket.

Chauffören hade kört samma väg tidigare, men med en lägre bil…

Jag kör en 4,5 m hög lastbil, så jag har vant mig att bromsa så fort jag ser en skylt som varnar för begränsad höjd, men är man van att köra lägre bilar, så är det nog väldigt lätt hänt att man missar dessa varningsskyltar- speciellt om man brukar köra samma väg med en lägre bil.

3 kommentarer

 • Max

  Vid Täby centrum utanför Stockholm finns det en låg gångbro över vägen, och den är utmärkt med förutom vanlig skylt som visar höjden så har den också blinkande varningssignaler som aktiveras så fort ett högre fordon närmar sig. Mycket effektivt. Den vägen är dock inte särskilt trafikerad.

  Det man kan undra är varför en liknande anordning inte finns på centralbron i Stockholm, där det händer då och då att för höga bilar kör in i taket i tunneln på väg ner till Södermälarstrand. För dyrt kanske, bättre då med långa köer som följd.

 • Emil

  Tror mig känna igen bilden, det är väl mitt möte med ICA’s oskyltade tak i Årsta va?

 • Miltons Bitch

  Det stämmer alldeles utmärkt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.