Tråkigt på jobbet

Väntar på min tur...

Väntar på min tur…

Vilken tråkig och händelselös fredag det blev på jobbet.

Skulle, enligt besked igår kväll, lasta ett Bromma lass i Kallhäll klockan 06:00, men vid 06:30 skickade transporten iväg mig till Årsta istället. Det skulle finnas något Södertälje lass där som inte kommit iväg dagen innan och det var mer bråttom med det.

Jag rullade ner till Årsta och infann mig hos transporten vid 7-tiden. Det visade sig vara fem sex ställen – Farsta, Tumba, Haninge, Södertälje, Älta och något annat ställe. Farsta och Tumba kommer jag inte in på eftersom bilen är för hög och det sa jag till om direkt. Transportledaren gav mig genast ett annat lass – 70 ytor till ICA Maxi Botkyrka.

Dessvärre hade jag lämnat kärran i Kallhäll eftersom det skulle vara ett billass från Årsta, men det var inget jag sörjde. Hade inget emot att köra dubbla vändor till Botkyrka.

Vid luckan där jag skulle lasta stod en bil och kärra och lastade. Han hade precis börjat lasta, så där blev jag stående i drygt 40 minuter innan jag fick backa till och lasta upp bilen. Den andra bilen lastade mest skithuspapper och eftersom han hade en låg bil kunde han inte dubbla något. Hade jag lastat hans lass, så hade jag troligen fått in hela lasset på bilen, men istället fick jag fylla bilen med burar…

Lossningen på Botkyrka gick hur smidigt som helst och efter att jag lossat tomgodset var det lagom att äta lite mat tillsammans med två kollegor.

Andra lasset bestod av 11 ton dricka som lossades lika smidigt som första lasset och sen lastade jag pantreturerna. Precis som på det förhatliga ICA Maxi Haninge, så lastar man panten på framsidan av butiken, vid parkeringen, men ICA Maxi Botkyrka har tillgång till en fungerande truck, så istället för dra på pall för pall från backen, så truckar de på pallarna vilket är både lättare och snabbare än att handlasta från backen.

Efter att ha kört både kolonialt och dricka till ICA Maxi Botkyrka, så kan jag lätt konstatera att jag hellre kör dit varje dag än till ICA Maxi Haninge en gång i veckan.

När jag hade lossat tomgodset åkte jag till firman och hämtade ut rikskuponger inför kommande vecka och därefter åkte jag till LVD och hämtade ut putsdukar för att städa upp i hytten som såg för jävlig. Fullt med damm, aska, kaffespill och annat skit.

Därefter ringde jag upp vikarierande chefen och undrade om det fanns något mer. Det fanns det – om jag ville… Med andra ord åkte jag till Kallhäll och parkerade 🙂

Det har sålunda varit en slapp, men förbannat tråkig arbetsdag, men det finns inga roliga dagar på jobbet längre. Jag har inte kvar några roliga körningar alls (långa körningar) utan allt är lokalt runt Stockholm. Lastning och lossning tar längre tid än körningen och jag föredrar motsatsen.

Det blir minst en vecka till på ICA

Det blir minst en vecka till på ICA

Nu på måndag var det tänkt att jag skulle börja en ny körning, men det har skjutits fram ännu en vecka, så det blir till att dränga vidare på ICA ytterligare en vecka – minst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.