Trångt på COOP Frysen

COOP Frysen på morgonen

COOP Frysen på morgonen

Vi är rätt många som lastar på COOP Frysen i Enköping på morgonen och det blir snabbt fullt på planen och det kan bli lite rörigt när flera långtradare ska försöka ta sig fram samtidigt för att backa till en lucka.

Förutom att vi är ett antal bilar som ska lasta, så kommer det leveranser också och dessa ska lossa i samma luckor som vi lastar i… Kan lätt bli lite stökigt, speciellt med tanke på att det inte finns utrymme inne på terminalen för att lossa.

Att ha in- och utleverans på samma sida av bygget är minst sagt korkat. När jag var och kikade på terminalen första gången, så tog jag för givet att det skulle finnas luckor på baksidan, men så är icke fallet. Allt går ut och kommer in på samma sida, helst samtidigt.

Kollega som backar till med min gamla bil

Kollega som backar till med min gamla bil

Det är egentligen ganska gott om plats inne på planen, men när det är mycket bilar och någon ställt sig lite korkat, så blir det genast trångt och bökigt.

Förutom tiotalet bilar från Kyl o Frys, så ska COOP’s egna trailers lastas och det görs samtidigt som vi lastar, så det är ganska rörigt både ute och inne.

Inne på terminalen är det ibland rörigare än utanför. Godset står lite blandat i de olika linerna och inte står grejerna på rätt ställe heller. Att man får riva ut tiotalet burar för att komma åt sina grejer gör inte saken smidigare och ställer till det i nästa led när burarna som man dragit undan hamnar på fel ställe i sin tur.

Förutom att det är fruktansvärt irriterande att springa omkring och leta efter burar och pall, så tar det tid – väldigt lång tid. Jag lastar bil och släp varje morgon och rekordet är 2 timmar och 15 minuter, men i regel tar det 3 timmar att få på skiten. Dels får jag springa omkring och leta efter godset och sen måste jag flytta på burar och pallar för att komma åt mina egna och dessutom står mina grejer utspridda över hela terminalen, så jag kan lasta bilen på ena sidan, halva släpet på andra sidan och andra halvan av släpet på andra sidan terminalen. Det innebär att jag får flytta släpet och har jag otur, så finns det ingen ledig lucka och då får jag antingen vänta, eller dra burarna genom hela terminalen. Tar både tid och kraft.

Jag pratade med personalen på terminalen, med de hade ingen större förståelse för problemet med att godset står utspritt på flera liner, huller om buller, så jag förmodar att det kommer fortsätta så här ett tag. Hoppas bara firman får betalt för tiden det tar att lasta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.