Försöker mig på LCHF

Sälkroppen ska trimmas med LCHF

Sälkroppen ska trimmas med LCHF

Jag har tillslut insett att jag har ett problem med både mat och dryck som innehåller kolhydrater (socker) och har därför bestämt mig för att försöka mig på LCHF (Low Carb Hight Fat), vilket betyder att man ska äta lite kolhydrater och mycket fett. De flesta av oss har fått lära sig att undvika fett, men fler och fler inser, efter att ha läst på om LCHF, att det inte är fettet vi ska akta oss för utan kolhydraterna.

Jag tillhör definitivt gruppen av människor som inte ”tål” kolhydrater. Ju mer kolhydrater jag äter, desto mer vill jag äta. Det spelar ingen roll att jag är proppmätt – jag vill, och nästan måste, äta mer. Det är först när magen verkligen är så full att jag riskerar att spy om jag proppar i mig mer, som jag slutar äta. Att detta inte är bra inser ju vem som helst och det är ett rent under att jag inte väger mer än jag gör. Att jag inte rullar fram beror nog till stor del på att jag började träna förra hösten, men ju hårdare jag tränar, desto mer trycker jag i mig, så trots allt tränande, så har jag inte gått ner ett kilo. Jag står och stampar på samma vikt som jag gjorde i höstas – mellan 87 och 89 kg.

I söndags bestämde jag mig för att testa LCHF och jag började med att läsa en bok och sedan vidare på nätet. Det jag läste var inget nytt för mig, men det var först nu som polletten ramlade ner och jag tog till mig information. Sent ska synden vakna, som det så fint heter.

Jag lagade till min första LCHF-måltid, Chili Con Carne a la LCHF, som jag åt både till middag i söndags, lunch och middag igår och till lunch idag. Resultat har varit blandat. Igår kände jag mig ganska mätt och nöjd, även efter jobbet, men idag kände jag mig rejält hungrig när jag kom hem. Varken igår eller idag har jag känt mig det minsta annorlunda mot hur jag känner mig i vanliga fall och det fick mig att börja fundera på hur jag ätit de senaste två dagarna.

Förutom Chili Con Carnen, så åt jag i söndags kväll Turkisk Yoghurt med sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön. Igår åt jag enbart Chili Con Carne, både till lunch och middag. Idag har jag ätit Chili Con Carne till lunch och när jag kom hem slängde jag i mig tre hårdkokta ägg.

Jag tänkte först laga till mer Chili Con Carne för att ha till middag och lunch (matlåda på jobbet), men eftersom jag var så hungrig när jag kom hem, så misstänkte jag att något var fel med maten jag ätit, så jag kollade upp innehållsförteckningen för Kidneybönorna och de svarta bönorna som jag hade i min Chili Con Carne. Det visade sig att de innehåller mellan 12 och 14 procent kolhydrater, vilket jag tror är ganska mycket. Enligt rekommendationerna ska man hålla sig till under 5% som nybörjare. Därför bestämde jag mig för att laga till en ny rätt – stekt kyckling, bacon och äggröra. Till det tog jag en rejäl sked bearnaisesås och detta blev min middag och morgondagens matlåda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.