Keijser skjuter sig själv i foten gällande snöröjningen i Enköping

Matz Keijser (s), oppositionell fritidspolitiker i Enköping, har skrivit ett inlägg i sin blogg där han riktar kritik mot de ansvariga (m) för snöröjningen i Enköping.

Eftersom snöröjning är relaterat till trafik och bilkörning, så fångade det mitt intresse och jag kunde snabbt konstatera att det var ett intressant inlägg, i den mening att jag genast blev kritiskt inställd till Keijsers inlägg och därmed fick något att göra och som förhoppningsvis skulle resultera i ett blogginlägg – vilket det bevisligen också gjorde 🙂

Det är skillnad på cm och cm.

Det är skillnad på cm och cm.

Bland annat klagade Keijser på att J.P Johanssons gata var väldigt spårig, och det är väl inget märkvärdigt med detta påstående, men hans påstående, ”Åk exempelvis JP Johanssons gata förbi ICA och skolan! Där är det så spårigt (säkert 20 cm djupa) just nu att det känns som att åka de gamla spårbilarna på Gröna Lund! Ratten till bilen har ingen som helst funktion!”, blev en uppmaning att själv kontrollera saken.

Och mycket riktigt – spåren visade sig vara 5 cm djupa, som mest, men till största del var det inga spår att tala om.

Eftersom han även hade synpunkter på andra gator i Enköping, så drog jag iväg för att undersöka några av dem. Jag hade ju trots allt fått vatten på min kvarn efter undersökningen av J.P Johanssons gata 🙂

Svårt att fickparkera utanför Kommunhuset på Kungsgatan i Enköping

Svårt att fickparkera utanför Kommunhuset på Kungsgatan i Enköping

Det skulle, enligt Keijser, vara problem att fickparkera på Kungsgatan utanför kommunhuset i Enköping på grund av höga snö- och iskanter, men inte heller dessa var något problem för min lilla KIA Picanto. Jag brydde mig dock inte om att fickparkera utan nöjde mig med att parkera bakom en annan bil, men poängen är att det inte var några problem att ta sig över dessa kanter.

Har politiker bredare bilar än oss andra, eller är de bara mer trångsynta :)

Har politiker bredare bilar än oss andra, eller är de bara mer ”trångsynta” 🙂

Nästa gata, som enligt Keijser helt har glömts bort av politikerna (m), gäller Drottninggatan: ”Eller ta en tripp längs Drottninggatan. Har du tur slipper du möta bilar, för efterarbetet med att få bort upplogad snö har helt uteblivit. Gatan blir bara smalare och smalare för varje snöfall, vilket gör att de som parkerar kommer allt längre ut i själva körfältet . Gud bevare den som får möte av ett större fordon – exempelvis en brandbil med blåljusen på!”, slut citat.

Antingen har Keijser en ovanligt bred bil, eller så har han problem med avståndsbedömningen, för mycket bredare än vad det är på Drottninggatan är det svårt att få, när bilar parkerar på bägge sidor.

Snövall i vändzonen

Snövall i vändzonen

Oron för att räddningstjänsten inte ska kunna ta sig fram vid en olycka gäller även Lärksoppsgatan där Keijser oroar sig för att utryckningsfordonen inte ska kunna vända, på grund av en snövall som delvis skurit av själva vändplatsen.

Endast problem för långtradare att vända

Endast problem för långtradare att vända

Eftersom jag jobbar som långtradarchaufför och därmed har viss erfarenhet av att bedöma möjligheten att vända på olika platser, så kunde jag snabbt konstatera att en långtradare skulle få problem att vända på platsen, men att det absolut inte gäller för brandbilar, ambulanser eller vad nu räddningstjänsten skickar ut, inte ens om föraren skulle haft det dåliga omdömet att dricka sig redlöst berusad 🙂

Sen tycker jag inte Keijser ska oroa sig för om huruvida brandbilar kan vända i vändzonen eller inte, utan snarare på det faktum att ingen brandbil kan ta sig till platsen, utan kommer istället bli stående strax innan korsningen till den här vägen eftersom personbilarna står parkerade på bägge sidor av vägen och alldeles för nära korsningen.

Glömde tyvärr ta kort på detta och det slog mig dessutom inte förrän just nu, men jag  får väl masa mig iväg och bestyrka mitt påstående. Rätt ska ju vara rätt 😉

Uppdatering gällande Lärksoppsgatan:
Har nu varit på platsen igen och konstaterat att mitt minne spelade mig ett spratt, för det är inte några problem att ta sig fram i korsningen. Vet inte varför jag fick för mig det, men fel var det i vilket fall som helst.

Avslutningsvis vill jag bara påpeka att detta inlägg inte alls skrivits i syfte att svartmåla eller kritisera Matz Keijser personligen, utan det är enbart en reflektion på hans kritik gällande snöröjningen i Enköping.

Jag svarade på hans inlägg i hans blogg och blev positivt bemött, så jag har absolut inget emot Matz Keijser personligen.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.