Börja tjäna pengar på ditt bloggande

Att det är väldigt många som bloggar råder det inget tvivel om, men majoriteten verkar göra det på någon gratisblogg där de inte har någon som helst möjlighet att tjäna pengar på sitt bloggande.

Jag förespråkar inte att du ska börja blogga för att tjäna pengar, men tycker du om att skriva, så finns det ingen anledning till varför du inte även skulle kunna tjäna lite pengar på det. Dessutom sköter det sig självt, så det enda du behöver göra är att fortsätta blogga som vanligt.

För att kunna tjäna pengar på ditt bloggande behöver du ett webbhotell där du själv bestämmer innehållet och i de flesta fallen skaffar du även ett eget domännamn. Ett domännamn är absolut inte ett måste, men med tanke på hur låga priserna är idag – varför inte?

När du skaffat ett webbhotell är det bara att installera WordPress. Det är inte alls svårt och du behöver definitivt inte anlita något företag för att göra jobbet åt dig.

Nuförtiden är WordPress även väldigt vanligt bland företag som vill ha en hemsida för att presentera sitt företag, men det är även vanligt att driva webbshoppar med hjälp av WordPress och något tillägg för själva webbshoppen.

WordPress är som sagt inte begränsat till bloggande utan du kan göra väldigt mycket med det, men för att kunna utnyttja det till max, så behöver du ett eget webbhotell och en egen installation av WordPress.

Så, oavsett om du vill börja tjäna pengar på ditt bloggande eller sätta upp en hemsida eller webbshop för ditt företag, så kan jag rekommendera WordPress som plattform och jag har även skrivit en svensk guide om att installera WordPress.

När du väl installerat din egna WordPress, så är det bara att sätta igång med skrivandet och eventuellt lägga in egna annonser, exempelvis via Google AdSense.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.