Ingen titel-tag eller alt-text för dina bilder i WordPress

Titeltaggen finns, men fungerar inte korrekt

Titeltaggen finns, men fungerar inte korrekt

I skrivande stund har jag WordPress 3.5.1 och där fungerar inte titel-taggarna och alternativtexten för bilder så som det gjort tidigare.

Detta försvann i och med den nya versionen av ”Lägg till media”-funktionen som kom i version 3.5.0, om jag inte missminner mig, men felet har inte fixats i 3.5.1 heller.

När du lägger till en ny bild i ditt inlägg, så fyller du i några textfält och ett av dessa är ”Titel” och det är texten du anger i det här fältet som ska visas som ett ”Tooltips” (vet inte vad det heter på svenska) när du för muspekaren över en bild.

Om du testar att placera muspekaren över bilden här ovan till höger, så märker du att det inte dyker upp något Tooltips, trots att jag fyllt i fältet ”Titel”.

Att ange ”Title”-taggen eller ”Alt”-taggen som den även kallas, anses väldigt viktigt ur SEO-synpunkt så det är irriterande med den här buggen i nuvarande version av WordPress, men som tur är, så är det väldigt enkelt att lägga till den.

Markera bilden och klicka på bildikonen för att redigera

Markera bilden och klicka på bildikonen för att redigera

För att lägga till title-taggen, markera bilden du lagt till i ditt inlägg och klicka därefter på bildsymbolen för att redigera inställningarna för bilden.

Fyll i titeln igen och spara

Fyll i titeln igen och spara

Du får då upp ett fönster där du kan redigera inställningarna för bilden och här upptäcker du att titelfältet är tomt – trots att du fyllde i det när du lade till bilden – men fyller du i det igen, så sparas det och problemet är löst. Tyvärr, så måste detta göras för alla bilder du lägger till.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.