Lite mer tankar om WordPress

Är inne på andra dagen med WordPress och trots att jag bara hunnit kika ytterst lite i koden, så är jag mäkta imponerad. Inte av programkoden i sig – för den har jag ännu inte tittat närmare på – men av alla kommentarer. Koden verkar vara väldigt välkommenterad och det i sig är en enorm bedrift!

Jag har själv programmet i ganska många år, men jag har ännu inte kommit ens i närheten av den mängd kodkommentarer som WordPress innehåller. I bästa fall har jag satt en liten rubrik ovanför en längre radda kod för att själv veta vad skiten handlar om, men jag har aldrig någonsin skrivit beskrivande kommentarer till min egna kod.
Sen är det ju skillnad när man kodar för enskilt bruk eller för den stora allmänheten. Det jag har skrivit har inte varit för allmänheten (koden vill säga), så det har inte funnits någon direkt anledning att kommentera koden mer än för att jag själv ska komma ihåg vad det handlar om, men att kommentera kod är bra. Dels är det lättare att komma ihåg exakt vad koden är tänkt för, men man kan samtidigt upptäcka konflikter och andra tankefel som kan resultera i buggar längre fram i arbetet.

Att WordPress blivit så enormt populärt bland bloggare och utvecklare kan jag lätt förstå. Är man PHP-kunnig, så är möjligheterna enorma med WordPress och det ska, som jag skrev igår, bli väldigt roligt att börja lära sig PHP ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.