Redigera med Notepad++ på flera datorer

Sitter du och redigerar koden för din WordPress-blogg (eller annan hemsida) med Notepad++ och laddar upp de redigerade filerna med ett FTP-program?

Då jobbar du precis som jag alltid har gjort och det fungerar ju faktiskt ganska bra, så länge man bara jobbar vid en dator.

Jag har en stationär och en bärbar dator och det är främst vid den stationära datorn som jag programmerar/redigerar, men de senaste månaderna har jag börjat göra det alltmer även vid den bärbara datorn och då måste jag komma ihåg att ladda ner alla filerna till min stationära dator innan jag gör några ändringar i dem.

Detta är dömt att misslyckas i längden och jag redan lyckats skriva över filer som varit nyare på servern än de jag hade på min stationära dator. Jag hade helt enkelt glömt bort att jag redigerat dessa på den bärbara och sedan tankat upp på servern.

Använd Notepad++ inbyggda FTP-klientHär om dagen upptäckte jag en suverän funktion i Notepad++ – nämligen en inbyggd FTP-klient.

Nu öppnar jag filerna direkt från servern, redigerar och sparar tillbaka till servern. Att spara gör du precis som vanligt med Ctrl + S eller hur du nu brukar göra.

Det enda tråkiga med den här funktionen är att jag inte upptäckte den tidigare.

Om du har missat denna funktion, så finns den i menyn Plugins –> NppFTP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.