Sökmotoroptimera WordPress med mobilvänlig layout

Jag har precis bytt ut mitt gamla tema – som jag använt i flera år – mot ett som jag skapat själv från grunden. Det är ett enkelt och responsivt tema och på min dator och min telefon, så ser det ut att fungera som det ska. Hur det ser ut rent estetiskt är ju upp till var och en, men personligen är jag nöjd med att äntligen ha fått tummen ur och gjort ett eget tema och jag är nöjd med resultatet.

Syftet med att byta tema är att göra sidan mer tillgänglig för mobila besökare, vilka blir fler för varje månad som går. Dessutom kommer Google börja väga in detta i rankningen, så mobilvänliga sidor kan komma att ranka betydligt bättre än icke mobilvänliga sidor från och med den 21 april i år, enligt Google själva. Så det är inte enbart mobilbesökarna som får glädje av att jag mobilanpassat sidan utan det är även en del av sökmotoroptimeringen.

Det finns förstås massor med responsiva och andra mobilvänliga teman att ladda ner, men jag har inte hittat ett som jag är nöjd med, men framförallt ville jag försöka mig på att skapa ett eget tema från grunden och det har jag nu lyckats med. Förutom ett mobilvänligt tema, så vill jag ha ett så snabbladdat tema som möjligt och jag tror jag har lyckats ganska bra med det. Det är väl egentligen det jag ogillat med de flesta teman jag kika på – de är fulla med funktioner som jag inte har någon som helst nytta av och som enbart slöar ner servern.

I mitt egna tema undviker jag onödiga databasanrop och hårdkodar det som går att hårdkoda. Det är inte möjligt i ett tema som andra ska ladda ner, men eftersom jag inte är intresserad av att distribuera mitt tema till andra, så kan jag välja att ”optimera” det bättre genom att hårdkoda vissa delar.

Är du intresserad av att kolla hur Google ser på din sida vad gäller mobilvänlighet, så kan du göra det med hjälp av deras mobilvänlighetsverktyg.

Upptäcker du något fel på den här sidan så får du gärna lämna en kommentar om det här nedan. Det är speciellt renderingsfel jag är intresserad av, alltså när sidan inte visas korrekt på ex. en telefon eller platta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.