Windows Live Writer Beta

Efter att ha läst ett tips om Windows Live Writer Beta, från Microsoft, på TkJ’s blogg, valde jag att ladda ner och testa programmet.

Sitter sålunda och skriver det här inlägget i Windows Live Writer Beta och mitt första intryck är att det påminner om Microsoft Word.

Ett problem som dock genast gör sig till känna är rättstavningen, som är på engelska och eftersom jag skriver på svenska, så tycker Writer att allt jag skriver är felstavat. Lyckas dessutom inte hitta någon inställning för att stänga av rättstavningen.

Windows Live Writer

Enligt Tommy är det enklare att lägga in och justera hur bilderna ska placeras i inlägget, men eftersom jag själv bara lägger in bilder som enligt ovan, så märker jag ingen direkt skillnad.

Men, Tommy har förstås helt rätt – det är enklare att placera och justera bilder i Writer. Det går även att beskära bilderna, vilket inte är möjligt I WordPress gränssnitt.

Hittills har jag använt WordPress gränssnitt, men jag ska försöka ge Writer en chans och se ifall det är bättre.

Just nu stör jag mig dock på rättstavningen, men så fort jag är klar med det här inlägget, så ska jag försöka se om det går att installera svensk rättstavning istället.

Sen är jag inte speciellt förtjust i det nya gränssnittet som Microsoft har i Office, men som med så mycket annat, så är det väl en vanesak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.