23 dagar kvar

SvD Valkompass

SvD Valkompass

Gjorde om SvD’s valkompass (partikompassen) och den här gången valde jag att endast svara antingen ”Sympatiserar helt” eller ”Helt emot” istället för något mitt emellan. Resultatet kan du ser här ovan och det är tydligt att mina sympatier ligger främst hos Moderaterna, tätt följt av Folkpartiet.

Att jag sympatiserar med M och FP är jag inte förvånad över, men jag är lite förvånad över att jag får så högt resultat även på V.

SD verkar ligga kvar på samma nivå som tidigare, men jag kan inte riktigt förstå varför. På den enda invandrarfrågan i testet svarar jag väldigt tydligt emot SD’s åsikter, men uppenbarligen har de andra frågor som jag sympatiserar med.

Jag tänker inte rösta på Moderaterna, men eftersom Socialdemokraterna kommer så lågt i resultatet, så är inte heller de ett alternativ. Dessutom innebär en röst på Socialdemokraterna automatiskt en röst på Miljöpartiet och det är jag inte ett dugg intresserad av. Det innebär även en röst på Vänsterpartiet, men det kan jag faktiskt leva med.

Tyvärr så spretar jag för mycket i frågorna, även om testet visar att jag främst sympatiserar med Moderaterna och Alliansen, men eftersom jag står så olika i frågorna och i ena frågan står på vänstersidan och i andra på högersidan, så överväger jag att inte rösta alls. Jag kan inte ge min röst på endera blocket för ett par frågor och samtidigt ge dem min röst i alla andra frågor där jag inte håller med. Det är bara fel.

Frågan ”vilket parti ska jag rösta på” är såldes långt ifrån besvarad för min del och fortsättning följer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.