Inget mer SPAM

För ett tag sedan skrev jag om att 95% av besöken till den här sidan bestod av SPAM, eller rättare sagt, av SPAM-bootar, datorer som surfar runt på nätet och letar efter formulär som de kan fylla i med reklam av olika slag.

Stäng av kommentarsfunktionen för äldre poster

Stäng av kommentarsfunktionen för äldre poster

Jag försökte stoppa detta genom att stänga av vissa IP-adresser, men det verkade inte fungera, så för två veckor sedan testade jag med att stänga av kommentarsfunktionen för de mest drabbade posterna och jag valde även att kommentarsfunktionen skulle stängas av på poster äldre än 14 dagar. Detta gav effekt och sedan drygt en vecka tillbaks har dessa oönskade besökare upphört nästan helt.

Lider din blogg av samma problem, så kan det vara värt att testa att stänga av kommentarsfunktionen för de drabbade posterna och även att automatiskt stänga av funktionen på poster äldre än en visst antal dagar.

3 kommentarer

  • Sedan början av 2006 har jag min blogg på wordpress.com – och där tar Akismet spamfilter helt automatiskt hand om allt detta. Smart, verkligen…

  • Jag har också Akismet installerat och det tar bort 99% av spammet, men det jag stört mig på är statistiken, som blivit helt missvisande eftersom dessa SPAM-bootar räknats in som vanliga besökare.

  • Jo… – Juri – måhända är det så, kanske… 💡 – men utifrån vad jag ser på statistiken på wordpress.com – baserat på hur många som har klickat på någon av mina många länkningar – så är ju ändå åt hållet ca 99 % av besökarna sådana som klickar sig in – men just ej mera ingående tar någon del av det som finns tänkt och skrivet.

    Men det är helt OK för min del – därför att jag skriver ej för att övertyga någon enda annan om någonting egentligen – utan jag skriver för att klargöra FÖR MIG SJÄLV – hur bluffade Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna ÄR – av PyramidMaktHavarna och deras medlöpare (= flest i antal).

    Ifall någon får ut någonting av mina klargöranden om detta för min egen skull – så blir det ju en lovvärd bonus i o f s – men ingenting annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.