Har köpt en Sony NEX-5R

Nu har jag slagit till på en Sony NEX-5R med ett 18-55 f3.5-5.6 objektiv, men i skrivande stund står den ännu på laddning, så jag har inte hunnit testa den än :/

Lika irriterande varje gång man köper en ny pryl och får börja med att ladda batteriet i x antal timmar.

Inte blev det bättre av att manualen var århundrades skämt. En 1 cm tjock bok i miniformat, på halva världens språk, där drygt 10 sidor ägnas åt oss svensktalande och det enda som beskrivs är sånt som varenda tomte brukar kunna lista ut själv – hur man sätter i batteriet och ansluter laddningskabeln, hur man sätter på kameran och ställer in klockan.

Hur själva kameran fungerar med alla inställningar och funktioner, det står det inte en bokstav om. Märkligt och lite irriterande eftersom jag gärna skulle vilja läsa om kameran när jag inte kan använda den.

Sen finns det säkert en bättre instruktionsbok på den medföljande CD-skivan i det vidriga formatet PDF, men det har jag inte kollat och att läsa en instruktionsbok på datorn är inte lika roligt, av någon anledning. Kalla mig bakåtsträvare, men manualer ska vara i pappersformat!

Tror även att jag fått min A900 såld till en trevlig kille från Skåne, så det blir till att skicka med Schenker istället för att leverera själv.

Det känns lite vemodigt att göra sig av med A900:an, men förhoppningsvis kommer den till bättre användning hos nästa ägare, för hos mig skulle den tyvärr bli stående i bokhyllan och agera bokstöd och det är inte ett värdigt slut för en så fin kamera.

Nu ska jag sätta mig och leta gamla objektiv till NEX’en 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.