Högerbackning bland stressade personbilar

Stressade personbilar som inte kan låta chauffören backa i fred

Stressade personbilar som inte kan låta chauffören backa i fred

Att stressade personbilsförare är ett irritationsmoment i trafiken kan nog varenda yrkeschaufför skriva under på och riktigt illa blir det i liknande situationer som på bilden ovan, där chauffören håller på att högerbacka till en lastkaj. Han blockerar hela vägen och det tar tid, men han drar knappast fötterna efter sig för skojs skull utan försöker backa så snabbt som möjligt. Tyvärr, så går det snarare långsammare på grund av personbilarna framför och bakom som stressar på genom att vid minsta lilla antydan till lucka, försöka smita emellan. En stressad chaufför tenderar att göra misstag och varje litet misstag tar tid att rätta till.

Själv stannade jag på behörigt avstånd och drog i handbromsen och gjorde inte en antydan till att vilja komma fram, men det dröjde inte många sekunder förrän personbilen bakom mig körde om. Det är stolpskottet i den blå personbilen, men han kom ju bara förbi mig. Han hade sett hindret (lastbilen) redan innan han körde om mig, men han hoppades att det skulle uppstå en lucka som han kunde smita genom.

Efter några omtag (försök) gav tyvärr chauffören upp och körde fram för att släppa förbi trafiken framför och bakom och därefter fick han troligen köra runt hela området och börja om från början.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.