Sommarjobb på Essingeleden

Vägarbete på Essingeleden under sommaren

Vägarbete på Essingeleden under sommaren

Mitt under sommaren, när flest personer i Stockholm har semester, passar Trafikverket (eller vad nu myndigheten heter för tillfället) på att utföra diverse reparationer av våra vägar, bland annat Essingeleden. Detta leder per automatik till köer, men istället för att gnälla – fundera över alternativen. När ska man utföra dessa reparationer, om inte under den minst trafikintensiva perioden, som är just under sommaren?

Jag har läst och hört förvånansvärt många beklaga sig över köerna på Essingeleden på grund av de avstängda filerna, men ytterst få av dessa personer har kommit med något förslag om hur man ska lösa problemet på ett bättre sett.

Själv sitter jag i dessa köer ett par gånger i veckan och det är faktiskt mindre köer nu än under en vanlig eftermiddag på hösten/vintern/våren utan vägarbeten.

Smita förbi köerna och tränga sig in med inbromsningar som följd

Smita förbi köerna och tränga sig in med inbromsningar som följd

Att det trots allt blir så långa köer som det nu blir, beror till största delen på alla egotrippade personer som ska smita förbi köerna så långt som möjligt, för att sedan tränga sig in i sista sekunden, med onödiga inbromsningar som följd, vilket i sin tur skapar extra långa köer.

Om folk kunde försöka tänka lite längre än näsan räcker och inte ha så förbannat bråttom, så skulle vi alla komma fram tidigare, men det är förstås en utopi som aldrig kommer att inträffa.

Trafikverket, SR, GP, DN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.