Stormvarning

Vädret kan ställa till det i trafiken

Vädret kan ställa till det i trafiken

SMHI har utfärdat en klass 2 varning för Halland, Blekingen och Skåne inatt, så det finns risk för problem i trafiken. Jag kommer glida ner mot Halmstad under natten, men tror inte jag ska drabbas av trafikproblemen eftersom det inte är speciellt mycket trafik under den delen av dygnet som jag kör, men det kanske blir problem framåt eftermiddagen, imorgon tisdag, när jag ska rulla vidare mot Helsingborg.

Annars har det varit ganska lugnt på väderfronten de senaste veckorna. Jag har hittills inte varit med om någon snöstorm, eller mycket snö över huvud taget sedan jag började köra till Skåne, men jag har fortfarande två veckor kvar på körningen och vintern är långt ifrån över.

Snö och blåst har jag inget emot, men ishalka är inte alls lika roligt och det är väl det som är den största risken nu när temperaturerna legat runt nollan. Väglaget varierar kraftigt och ena stunden är det torra vägbanor för att sedan övergå i blöta och helt plötsligt har det frusit på, så man får vara uppmärksam hela tiden.

Tillbaka på banan efter avåkning i Vaggeryd

Tillbaka på banan efter avåkning i Vaggeryd

I förra veckan fick jag sätta mig i bil 180 som stått på verkstad sedan slutet av november förra året, efter en avåkning på E4:an utanför Vaggeryd. En väldigt trevlig bil, men dessvärre kommer jag bli av med den om ett par veckor, då jag ska börja köra på COOP-frysen med min gamla bil istället.

Kommer helt klart sakna bilen, men fördelarna med fryskörningen överväger, så det är bara att bita ihop.

SvD, Expressen, DN, Skånskan.se

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.