Det här håller jag med om

Jag har nu kikat igenom ett antal partiers hemsidor för att se vad de har för åsikter om saker och ting och jag har valt ut följande åsikter.

Vi anser att huvudregeln bör vara att de icke svenska medborgare som begår allvarliga brott i Sverige ska utvisas. Tydlighet på detta område underlättar arbetet för en human asylpolitik och liberal politik för arbetskraftsinvandring.

Är man inte svensk medborgare och begår grova brott, så ska man bli utvisad. Har man däremot blivit svensk medborgare, ja då gäller givetvis samma regler som för alla svenska medborgare – oavsett om man är infödd eller invandrad.

Vi vill ta vara på svenska framgångar och stimulera nya. Vi vill genomföra innovationsprogram i samverkan mellan näringsliv och parter. Vi vill också införa riskkapital- och forskningsavdrag för att underlätta för tillväxtföretag, samt sänka skatten för småföretag med 6 miljarder. Tryggheten för entreprenörer ska öka och det ska bli lättare att växla mellan anställning och företagande.

För att få fler att våga ta steget till eget företagande måste det till åtgärder som gör det enklare att starta eget. Endast ett litet företag kan bli stort.

Utveckling och förändring kräver att vi satsar nu för att det ska ske något i framtiden. Mycket av vår välfärd och vårt välstånd idag är ett resultat av kloka investeringar tidigare. Det är nu vi måste investera i framtidens industri, välfärd och infrastruktur för att utveckla samhället och möta klimathotet. Det är dessutom det bästa sättet att skapa fler och bättre jobb.

Utveckling kräver kunskap och det är det skolorna till för – i första hand. Det är där grundstenen för framtida, högre, studier läggs. Från en bra skola får vi kunniga människor som sedan kan bidra till utveckling av samhället.

Det krävs även investeringar för att utveckla samhället, men för att investera pengar i infrastruktur och välfärd måste folk ha jobb och då är man tillbaka på föregående åsikt som gäller småföretag.

– vitalisera den representativa demokratin.

Jag har inte en aning om vad partiet med ovanstående åsikt menar med just detta, men jag håller givetvis med. Dagens system är inte speciellt demokratiskt, så det krävs vitalisering.

  • att Sverige ska vara ett föregångsland när det gäller användandet av alkolås.
  • att all yrkestrafik inom EU ska ha alkolås.
  • att alla nytillverkade bilar ska vara utrustade med alkolås från år 2012.

Med allt snack om nollvisionen, så är det väl självklart med alkolås i alla nya bilar?

Det här var vara ett axplock av åsikter från olika partier och varje åsikt är direkt tagen från respektive partis hemsida. När jag läser på de olika partiernas hemsidor, så inser jag ganska snabbt att nästan varenda parti har en eller flera frågor som jag antingen håller med och är emot. Kanske ska skriva ut någon av testerna jag gjort och kasta pil för att se vem jag ska rösta på?

Ovanstående åsikter kommer från Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, men inte i den ordningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.