Tjära och fjädrar åt Tjuvholt

Tjuvholt borde rullas i tjära och fjädrar

Tjuvholt borde rullas i tjära och fjädrar

Jag måste erkänna att jag inte hängt med riktigt i alla svängarna kring Håkan Juholt de senaste veckorna, men en sak är jag dock säker på – felaktigheter har begåtts och det minsta man kan begära, är att han skulle rullas i tjära och fjädrar, varefter han borde få springa gatlopp genom Stockholm.

Att alla kan göra misstag – även politiker – är mänskligt och det är faktiskt inte så mycket att säga om och det är heller inte det jag irriterat mig på. Det jag stör mig är att han överhuvudtaget sökt bidrag för privata resor och boende.

Om han väljer att tacka ja till ett jobb i Stockholm, men väljer att bo kvar i Oskarshamn, så är det hans val. Vi skattebetalare ska givetvis inte betala för dessa resor till och från arbetet. Ej heller för hans bostad i Stockholm.

Vi vanliga dödliga får antingen betala våra reskostnader själva, eller välja att flytta närmare jobbet. Varför gäller inte detta för politikerna?

Tjänar man så mycket som Juholt och andra toppolitiker, så borde man rimligtvis ha råd med dessa reskostnader själv, men det är ganska uppenbart att politiker lever i en helt annan värld jämfört med vanligt folk.

Sen kan jag för mitt liv inte begripa hur Juholt kan få sitta kvar. Mona Sahlin fick gå efter sina felsteg, men det kanske berodde på att hon är kvinna?

Politiker har, enligt mig, alldeles för höga löner och detta motiveras bland annat med att de har ett så stort ansvar. Men vad betyder detta ”ansvar” när det inte finns några konsekvenser när de klantat till det?

Skulle de riskera att rullas i tjära och fjädrar, så skulle jag ha viss förståelse för deras höga löner och andra förmåner, men så är det ju inte. De riskerar, på sin höjd, att bli av med jobbet, för att sedan fortsätta leva på skattebetalarnas pengar i åtskilliga år.

DN, DN1, DN2, DN3, DN4, SvD, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5

 

 

2 kommentarer

  • H Thiger

    De hemska är att dom som ”klöser” sig upp till toppen i S
    har en sån makt-hunger att dom inte drar sig för att kapa” åt sig saker” i fullt dagsljus…

  • Henrik Thiger

    Själva tanken av att dela med sig är behjärtansvärd så de e´synd att de som förespråkar de inte lever som dom” lär…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.