Svenska länkkataloger och artikelkataloger

Ett vanligt sätt att försöka hamna i topp hos Google är genom att skaffa länkar till sin sida. Helst vill man ha naturliga länkar, men då detta är allt annat än enkelt, speciellt inom  branscher som casino och SMS-lån och liknande, så väljer de flesta att skaffa länkarna själv. Det kan man göra på flera olika sätt, men ett av de enklaste är att registrera sin sida i de olika länkkatalogerna som existerar. Det finns massor av dylika kataloger och när det gäller svenska länkkataloger, så har jag själv skapat en lista över sådana som du hittar här: Svenska länkkataloger.

Nackdelen med länkkataloger är de främst består av listor med länkar till olika sidor på nätet. De innehåller väldigt lite text eller annan nyttig information för besökare och därför får de flesta listorna heller inte speciellt många besökare – förutom sådana som letar länkkataloger att registrera sin egna sida på.

Ett något effektivare sätt att skapa länkar till sin sida är genom att publicera egna texter i någon av de otaliga artikelkatalogerna som finns. Det dyker upp nya med jämna mellanrum eftersom det är relativt enkelt att skapa en artikelkatalog med exempelvis WordPress. Den stor fördelen med artikelkataloger är att du själv bestämmer hur dina länkar ser ut och innehåller. Precis som i fallet med de svenska länkkatalogerna, så har jag även satt samman en lista över svenska artikelkataloger som du hittar här: Svenska artikelkataloger.

Bägge listorna innehåller PageRank för respektive katalog som uppdateras automatiskt.

Har även uppdaterat det mobila temat som bör visas för mobila besökare, så bägge listorna fungerar förhoppningsvis hjälpligt även på enheter med mindre skärmar. Att mobilanpassa sina sidor har blivit viktigare i Googles ögon, så jag rekommenderar att du gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.