Polisbil utan blinkers

Polisbil utan blinkers

Polisbil utan blinkers

Precis när jag kom fram till rondellen vid Glädjes Trafikplats i Upplands Väsby lämnade bärgningsbilen platsen med en personbil på flaket. En polisbil stod bakom med blåljus på för att uppmärksamma bilisterna som kom in i rondellen.

Några sekunder efter att bärgningsbilen dragit iväg drar även polisen iväg, utan att se sig om och än mindre med någon blinkers påslagen, förutom de två blå på taket som tydligen räknas som något slags universalblinkers.

Den svarta Volvon på bilden hade som tur var sänkt farten, men han tvingades bromsa och nästan stanna för att inte köra in i polisbilen som bara körde ut framför honom.

I nästa korsning fungerar blinkersen

I nästa korsning fungerar blinkersen

Jag skulle åt samma håll som polisbilen och när vi kom fram till en korsning efter rondellen, så hade han slagit av blåljusen och tvingades sålunda använda den vanliga blinkersen istället. Han blinkade även ut ur rondellen, vilket jag var mäkta imponerad av.

Att polisen kan göra fel precis som vi andra hyser jag inget tvivel om, men jag förväntar mig faktiskt mer av dem än övriga nötter i trafiken, men dessvärre kör de ungefär lika illa som resten av packet som befinner sig på vägarna.

Vid filbyten kommer blinkersen på när halva bilen är över i nästa fil och när det krävs lite mer rörelse på ratten för att exempelvis svänga in på en sidogata, så slår de till blinkersen när bilen nästan har svängt av, men de slår till den som en säkerhetsåtgärd för att tala om för bilen att den verkligen ska svänga, eller varför de nu slår till spaken överhuvudtaget.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Polisen borde lära sig att köra bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.