Kommentarer via Facebook istället för SPAM

Antalet SPAM på bloggen har minskat sedan toppen för ett par år sedan då det drällde in SPAM dagligen. Akismet (ett tillägg till WordPress) klassade visserligen 99% av dessa som skräppost, men det krävs fortfarande manuell radering för att radera dem permanent.

Nu har jag tröttnat på att gå in varenda dag och radera dessa kommentarer, så jag har istället lagt till Facebooks funktion för kommentarer, vilket jag av principskäl låtit bli hittills. Anledningen att jag inte vill använda Facebooks kommentarsfunktion beror givetvis på att jag inte är så förtjust i Facebooks allt större roll i våra liv.

Jag skulle visserligen kunna lägga till någon antispamfunktion, men det är lättare att implementera Facebooks funktion, som dessutom är riktigt snygg. Det tar emot att erkänna det, men jag gillar faktiskt Facebooks layout.

Ska bli intressant att se hur det fungerar med Facebooks kommentarsfunktion vad gäller SPAM, med tanke på spekulationerna om hur många konton på Facebook som är falska. Det jag är nyfiken på är om någon har skrivit ihop något script/program som sprider skräppost via falska Facebookkonton.

Uppdatering 2013-01-21

Är nu tillbaka på WordPress egna kommentarssystem då Facebooks system verkade strula till och från. Ska fundera lite på hur jag ska lösa SPAM-problematiken bara…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.