Det smäller i trafiken

Olycka på Essingen

Olycka på Essingen

Varenda dag smäller det i Stockholmstrafiken och jag ser dessa olyckor lite då och då på min väg genom Stockholm. Det är dock inte alltid jag orkar ta fram kameran och fota, men i onsdags fick jag upp kameran precis innan jag passerade olycksplatsen.

Två personbilar hade sammanstött efter Fredhällstunneln i norrgående riktning. Såg endast ut att vara smärre plåtskador.

Trafikolycka Årsta

Trafikolycka Årsta

I förmiddags passerade jag en sammanstötning mellan en personbil och Taxi. Även här rörde det sig om mindre plåtskador.

Med tanke på den täta trafiken och att så många ska stressa, så är det inte alls förvånande att det smälls till höger och vänster. Det är snarare tvärtom – förvånande att det inte krockas mer.

Strax före Tomtebodakurvan, norrgående riktning

Strax före Tomtebodakurvan, norrgående riktning

Ett par hundra meter innan Tomtebodakurvan i norrgående riktning är ett klassiskt ställe där folk ska smita före i köerna. Här leder en påfart upp till Essingeleden, en fil som senare tar av mot S:t Eriksplan. Det är i regel inte mycket bilar i den här filen, så det är en perfekt fil för alla VIP-personer, eller personer med större brådska än oss andra, att smita förbi köerna.

Spärrzoner är för kärringar

Spärrzoner är för kärringar

Ju tidigare man smiter över i denna lediga fil, desto fortare hinner man smita förbi köerna. Spärrzon och heldragen linje gäller bara kärringar…

Tränga in sig igen

Tränga in sig igen

Vid Tomtebodakurvan är det läge att smita tillbaka, så man inte riskerar att hamna inne i stan. Genom att dåna fram i högerfilen har dessa stjärnor sparat max 3 minuter. Det tog mig tre minuter att köra från spärrzonen där första bilen smet över i högerfil tills jag kom till Tomtebodakurvan.

Smita tillbaka in i köerna

Smita tillbaka in i köerna

När dessa VIP-personer ska tränga sig tillbaka in i köerna uppstår onödiga inbromsningar, inbromsningar som skapar en dominoeffekt i köerna. VIP-nissarna sparar ett par minuter, men skapar längre köer för oss andra. Förutom onödiga inbromsningar, ökar riskerna för kollisioner. Men, det är väl ett billigt pris att betala – för oss andra – med tanke på hur många dyrbara minuter dessa egotrippade idioter sparar…

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.